Welke PVC ramen merken zijn er?

De meeste firma’s voor ramen en deuren zorgen voor de assemblage en plaatsing van de profielen, en niet voor de productie ervan. Hiervoor doen ze beroep op raamproducenten.

Er zijn allerlei merken voor PVC ramen. Hieronder vind je een overzichtje van de meest populaire bedrijven. Maar let op: deze lijst is niet volledig. Er zijn nog een heleboel andere grote en kleine producenten. Informeer jezelf bij de ramenplaatser om te ontdekken van welke fabrikant hij producten gebruikt (of alles zelf maakt).

Populaire merken

Deze merken zien we vaak terug:

Schüco

Schüco is een Duitse onderneming die bekend staat voor haar kwalitatieve PVC ramen. Ze hebben ook vliesgevels, schuifsystemen en zonwering in hun aanbod zitten. Met meer dan 5.400 medewerkers verspreid over 80 landen behoort Schuco tot een van de grootste spelers op de markt.

Meer info over Schuco >

Deceuninck

Deceuninck is een producent van kunststof raamprofielen van eigen bodem. Het bedrijf is gelegen in West-Vlaanderen, tussen Roeselare en Torhout. Deceuninck pakt regelmatig uit met interessante innovaties, en ook op het vlak van recycling is deze firma een voortrekker.

Meer info over Deceuninck >

Kömmerling

Een van de bekendste PVC ramen merken is Kömmerling. Sinds begin 20e eeuw produceert men kunststof profielen voor raamsystemen, deuren, pergola’s en meer. Ondertussen is het bedrijf actief met productie-eenheden en verkoopcentra in heel de wereld.

Meer info over Kömmerling >

Finstral

Finstral is een van de toonaangevende merken voor kunststof ramen, met een hoofdzetel in Zuid-Tirol. Het bedrijf heeft 14 fabrieken waar men nieuwe profielen ontwerpt en produceert. Dankzij de vele certificering mag je gerust zijn over de kwaliteit van Finstral ramen.

Meer info over Finstral >

Gealan

Gealan heeft een ruim assortiment raamprofielen in PVC. Het bedrijf is steeds op zoek naar innovatieve manieren om de isolatiegraad en duurzaamheid van haar producten te verbeteren. Zo ontwikkelde Gealan de acrylcolor, een unieke oppervlakteafwerking.

Meer info over Gealan >

Aluplast

Aluplast is gespecialiseerd in kunststof kozijnen voor ramen en deuren. Ze bieden oplossingen voor nieuwbouw en renovaties. De PVC profielen van Aluplast zijn niet alleen mooi, ze blinken ook uit op het vlak van thermisch comfort.

Meer info over Aluplast >

Wat is het beste PVC ramen merk?

Het is moeilijk om één winnaar uit bovenstaande lijst te selecteren. Want het gaat namelijk om een subjectieve keuze. De ene klant wil bijvoorbeeld raamprofielen die lekker ‘zwaar’ aanvoelen, terwijl iemand anders meer aandacht spendeert aan de isolatiegraad.

Daarom raad ik aan om reacties van bestaande klanten op te zoeken. Die vertellen maar al te graag hun positieve of negatieve ervaringen met een merk van kunststof ramen.