Rolgordijn op een kiepkantelraam plaatsen zonder boren

Kiepkantelramen zijn niet meer weg te denken uit onze woningen, want ze zijn erg praktisch. Je kan ze volledig openen of op de kiepstand zetten.

Rolgordijnen op kiepkantelramen monteren is soms wat lastiger, omdat je moet boren in de profielen. Toch hoeft dat niet altijd. Gelukkig zijn er ook boorvrije oplossingen waarmee je het kader niet beschadigt.

3 bevestigingsmethoden (zonder te boren)

In totaal zijn er drie methoden om rolgordijnen voor kiepkantelramen te bevestigen

Klemsteunen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn klemsteunen kleine beugels die je aan het kiepkantelraam bevestigt. Ze klemmen zich vast, zodat je niet hoeft te boren. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor huurwoningen. Opgepast; let op het klembereik van de steun en het kozijn (7-20 mm).

Plaksteunen

Plaksteunen hebben een kleefstrook aan de onderkant. Je kan ze dus tegen het kozijn kleven. De lijm is speciaal ontworpen om een stevige verbinding te garanderen en geen schade te veroorzaken wanneer je de plaksteunen verwijdert.

Smartfit systeem

Er bestaat ook een smartfit systeem voor kiepkantelramen. Dit frame klik je eenvoudig op het kozijn door middel van speciale steuntjes. Het klik-en-klaar systeem zorgt meteen voor een mooie afwerking. Deze oplossing is steeds maatwerk, omdat het frame perfect moet aansluiten op het raam.

Doe-het-zelf

Het grote voordeel van bovenstaande systemen? Je kan ze makkelijk zelf uitvoeren. Koop simpelweg jouw raamdecoratie online en plaats alles zelf. Zo spaar je weer enkele tientallen euro’s uit.