Een deurplissé tegen vliegen en andere insecten

Het is absoluut noodzakelijk om je ramen en deuren te combineren met hordeuren/ramen. Anders zit je woning binnen de kortste keren vol vliegen, muggen, wespen en andere insecten.

Er zijn verschillende oplossingen om uit te kiezen. Een deurplissé is tegenwoordig bijvoorbeeld erg populair.

Wat is een deurplissé?

Een deurplissé is een vliegendeur met een opvouwbaar muggengaas. Wanneer je deze deur opent, zal het accordeongaas zichzelf opvouwen totdat er een heel dunne strook overblijft.

De opbouw van een deurplissé is eigenlijk heel eenvoudig. Het gaas wordt bevestigd in een frame dat bestaat uit een boven- en ondergelijder, een vaste stijl en een trekstijl (meestal met een handgreep). De gelijders zorgen ervoor dat het gaas netjes op haar plaats blijft. De onderste gelijder is slechts enkele millimeters dik, waardoor er een onbelemmerde doorgang naar buiten is.

De voordelen

De meeste mensen laten een deurplissé installeren voor het uitzicht. Het grote voordeel van dit product is namelijk dat het bijna onzichtbaar is wanneer je het plisséscherm sluit. Alles zit samengepakt in de vaste stijl. Het uitzicht richting de tuin blijft dus behouden. Dat is niet het geval bij een klassieke vliegendeur met een vast kader, die altijd dezelfde vorm behoudt.

De nadelen

Een deurplissé heeft twee nadelen ten opzichte van een klassieke vliegendeur. Eerst en vooral is het gevoeliger voor vuil. Stof, kleine bladeren en insecten zitten makkelijker vast in de plooien van het gaas. Gelukkig kan je dit makkelijk schoonmaken met een zachte borstel. Daarnaast is een herstelling meestal duurder. Bij een beschadiging van een klassieke vliegendeur kan men simpelweg het gaas verwijderen en terug opspannen. De herstelling van een deurplissé vraagt meer werk en is dus duurder.

Wat je moet weten over plissédeuren

Hieronder vind je nog wat nuttig informatie over een plisséhordeur:

  • Er bestaan ook dubbele uitvoeringen met een magneetband voor bijvoorbeeld schuifdeuren
  • Naast de standaardkleuren kan je ook een specifieke RAL-kleur kiezen
  • Sommige leveranciers bieden tevens verschillende soorten gaas aan
  • Er bestaan borstelprofieltjes voor een hermetische afsluiting aan de achterkant
  • Vanwege de schuifstructuur is er geen schopplaat of honden/kattenluik mogelijk