Schuiframen beveiligen tegen inbraak doe je zo

Schuiframen in je woning of bedrijfsgebouw zijn gevoelig voor inbraken, omdat ze makkelijk open te breken zijn. Wil je dit verbeteren? Lees dan snel onderstaande tips om jouw schuiframen te beveiligen.

Een stok achter de schuifdeur

Verhoog de veiligheid van je schuifraam snel, eenvoudig en goedkoop door het schuifmechanisme te blokkeren. Dat kan door bijvoorbeeld een houten stok achter de schuifdeur te leggen. Op deze manier kan het raam niet geopend worden. Dit is vooral handig wanneer je op vakantie bent of het schuifraam gedurende lange tijd niet gebruikt.

Een extra bijzetslot

Je kan het schuifraam beveiligen door een extra slot te plaatsen. Zorg dan wel dat het slot diep genoeg in het kader grijpt en stevig is gemonteerd.

Uithefbeveiliging

Nog een manier om inbraken via schuiframen te voorkomen, is de installatie van een uithefbeveiliging. Zo kunnen inbrekers de vleugel niet uit het raam heffen. Een uithefbeveiliging is beschikbaar bij de meeste raamproducenten. Vraag advies aan de verkoper voor meer informatie.

Meerpuntsluiting

Verder is het een goed idee om een slot met meerpuntsluiting te kiezen. Dat heeft meerdere contactpunten, waardoor de schuifdeur beter vast zit. Er zijn zowel driepuntsloten als meerpuntsloten (5 of 7 haken) verkrijgbaar.

Veiligheidsbeglazing

Om de inbraakweerstand van een schuifraam te verhogen kijkt men in de eerste plaats naar de beveiliging van het schuifmechanisme. Maar er is nog een zwak punt; de beglazing. Inbrekers kunnen simpelweg het glas breken en zo het gebouw betreden. Daarom raden we aan om in veiligheidsbeglazing te investeren. Dat is misschien iets duurder, maar qua veiligheid is er een groot verschil met standaard glas.