De schoonheid van een voordeur in afrormosia

Er zijn verschillende houtsoorten voor ramen en deuren. Afrormosia is een van die soorten die de laatste jaren erg populair is. Waarom dat zo is, ontdek je in dit artikel.

Wat is afrormosia hout?

Afrormosia is een Afrikaanse houtsoort uit die ook gekend is onder de namen Pericopsis elata. Het hout heeft een prachtige goudbruine kleur die iets donkerder wordt onder invloed van zonlicht. Qua uitstraling lijkt het een beetje op teak, daarom wordt afrormosia ook ‘Afrikaanse teak’ genoemd.

Waarom een voordeur in afrormosia?

Er zijn verschillende houtsoorten om voordeuren uit te maken. Toch kiezen veel mensen voor afrormosia. Dat komt omwille van volgende redenen:

  • Het hout heeft een fijne textuur met een gelijkmatig patroon
  • Door de hoge stabiliteit en hardheid is het uitermate geschikt voor buitenschrijnwerk
  • Afrormosia heeft een mooie, subtiele glans na afwerking

Hoeveel kost een afrormosia voordeur?

De kostprijs van een afrormosia voordeur hangt af van een aantal factoren, zoals de afmetingen, de gekozen afwerking, speciale bewerkingen (bv. een raam in de deur), enz. Als richtprijs mag je rekenen op een bedrag van €2.000 à €3.000 (incl. btw en plaatsing). Zoals steeds is het aangeraden om meerdere offertes op te vragen en ze goed te vergelijken.

Laat je inspireren

Wil je een paar voorbeelden van afrormosia voordeuren zien? Dan ben je aan het juiste adres. Scroll snel naar beneden en laat je inspireren.

afrormosia voordeur met ronding bovenaan

houten voordeur in afrormosia in twee delen

deur landelijke stijl afrormosia

afrormosia voordeur in poort stijl

afrormosia voordeur met raam erboven

afrormosia buitendeur in glas ernaast